Artemia’s

Omdat ik mijn vissen ook regelmatig van levend vooer wil voorzien ben ik begonnen met het kweken van artemia’s.

Ik heb dit vroeger ook wel gedaan voor mijn jonge vissen, maanvissen en discusvissen. Toen had ik van flessen een eigen kweekopstelling gemaakt. Nu heb ik besloten om voor de eenvoudige weg te kiezen en heb een artemiakweekset van JBL aangeschaft.

Goed deze set in gebruik genomen volgens de handleiding en het ziet er goed uit ook de vorm is handig waardoor artemia’s zich onder in de trechter verzamelen en met het kraantje afgetapt kunnen worden. Het helpt als je de onderzijde van de trechter verlicht, de artemia’s komen op dit licht af en verzamelen zich zo wat sneller onder in de punt.

Omdat de set best wel roemoerig is, gebubbel van het water wilde ik deze op zolder zetten maar daar is het eigenlijk te koud. Artema’s gedijen het best bij temperaturen rond de 25 graden Celsius.

Om deze temperatuur toch te kunnen bereiken heb ik het volgende gedaan. Ik heb nog een klein aquarium soort kweekbakje. Dit aquarium gevuld met zelf aangemaakt zeewater (osmosewater + zeezout) nog uit mijn zeewater avontuur overgehouden. Dit aquarium verwarm ik en heb de kweekset erin geplaatst. Omdat ik de artemia’s wil opkweken en het aquarium daarvoor toch al wilde gebruiken was dit een goede combinatie. Als de artemia’s uitkomen draai ik het kraantje van de trechter open waarmee de levende artemia’s in het aquarium stromen.

De groene waas is voer voor de artemia’s hiervoor gebruik ik Spirulina tabletten welke ik in een vijzel tot poeder maal.

JohnT

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.