Blauwe alg twee

De blauwe alg is weer terug, na een dag of tien vakantie heeft onze goede buurman de verzorging van mijn bakje op zich genomen. Deze verzorging bestaat uit het voeren van de dieren, de rest gaat automatisch. Maar hoe goed ook bedoelt hij heeft er teveel voer ingegooid weer tijd voor een grote schoonmaak.

Ik ben nu bezig met een buitenfilter voor het aquarium het zij kopen of maken. Maken is de eerste poging in het filter kan ik meer filtermateriaal kwijt en hoop zo een betere waterkwaliteit te krijgen en de blauwe alg voorgoed uit het aquarium te bannen.

 

Weer wat verder, het zelf maken van een buitenfilter heb ik opgegeven. Om dit tot een goed einde te brengen moest ik teveel investeren en is kant en klaar kopen goedkoper. Mijn keuze is gevallen op een Eheim buitenfilter een betaalbaar ding met genoeg capaciteit voor mijn bakkie.

CAM00151

CAM00153

 

Het voordeel van dit filter vind ik de ruime mogelijkheid voor het gebruik van filtermateriaal. Er zijn kant en klare patronen maar zelf heb ik losse keramische pijpjes bijgevoegd.

CAM00152

 

Verder was de prijs voor mij ook een reden om tot aanschaf van dit filter over te gaan, ik betaalde er €19,95 voor.

JohnT

One Response to Blauwe alg twee

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.