Stilte

Geachte bezoeker al geruime tijd heb ik niets te vertellen over mijn bakkie. Het gaat gewoon goed alles leeft groeit en bloeit nou je bloeit het is meer vermenigvuldigd zich. Op het moment kan ik wel van een redelijk evenwicht spreken de populatie garnaaltjes houd zichzelf in stand het worden er niet te veel en de slakken Anatoma Helena houden zich nu ook gedeisd voor wat betreft de voortplanting.

Ik maak om de twee weken het filter schoon en ververs dan gelijk 15% water. Hiervoor gebruik ik 50% osmosewater en 50% kraanwater gezien de stabiliteit waarin het aquarium zich nu bevind is dit voor mij de juiste manier om het aquarium gezond te houden. Verder heel belangrijk zeer matig voeren.

De hoeveelheid voer laat ik door de dieren zelf bepalen, als zij onrustig zijn en de Anatoma Helena’s door de bak kruipen op zoek naar voedsel dan moet ik wat meer geven. Na het voeren veranderd dit gedrag weer en voer ik weer minder.

Alg, ja dat zit er wel in voornamelijk de ruiten maar dat is normaal. Ook deze maak ik dan om de veertien dagen schoon, verder zit er nog wat draadalg in wat ook aangeeft dat het bakje gezond is omdat deze alg alleen in gezond water groeit. Als het teveel wordt draai ik het op een satéstokje en trek het uit het aquarium.

JohnT

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.