Techniek

In dit schrijven vertel ik over het door mij gebruikte aquarium.

Het bakje is zoals elders al vermeld, HxBxB 35x25x25 cm. Van het merk Aquael, hieronder een afbeelding.

 

Op zich een leuke set voor weinig centen echter heeft het niet de kwaliteit van een Dennerle aquarium. Zo is het bijgeleverde pompje slecht te regelen en veroorzaakt nog net geen draaikolk in het aquarium. Ook de verwarming is niet regelbaar maar geeft door een bepaalde positie in het aquarium een bepaalde warmte. Bij mij was dit zeker 26 graden Celsius. Vind ik te warm. Verder gaf na korte tijd de lamp het op en kon ik deze weggooien inclusief armatuur, alleen de lamp verwisselen was niet mogelijk. Dit aquarium is dus duidelijk een gevalletje goedkoop is duurkoop! Nou ja op het glas na dan dat is nog steeds goed inclusief deksel.

Inmiddels heb ik de apparaten vervangen, de filter is er nu een van het merk Aqua Flo en bevalt prima. Deze filter wordt geleverd met een sponsfilter welke is gevult met qauariumkool. Verder kun je patronen los kopen ook met andere vullingen zo is er een exemplaar die een teveel aan nitriet tegen gaat. Dit filter heeft voldoende capaciteit is niet duur en goed te regelen. Hieronder een plaatje.

 

De verwarming heb ik vervangen voor een ouderwetse Rena verwarming met ingebouwde thermostaat, was nog uit mijn kweekperiode en had ik altijd al bewaard. Werkt super ik kan nu de temperatuur goed regelen 24-25 graden is warm genoeg dit aquarium.

De lamp heb ik vervangen door een lamp van het merk Superfish tot op heden geen klagen hierover, goede kleur en de lamp kan verwisseld worden als deze op is.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.